10 apr 2016

Gemensam el och varmvatten

Av styrelsen | 2016-04-10 20:21

I november 2015 informerade styrelsen om planerna på att byta till gemensam el i föreningen. Kortfattat innebär gemensam el att lägenheterna ansluts till föreningens elabonnemang och att hushållsel fortsättningsvis debiteras via avgiftsavisering från föreningen.

Styrelsen har nu fattat beslut om att genomföra installation av gemensam el och beställt tjänsten av Techem. Eftersom det förekommit att nätbolag kräver stämmobeslut för att godkänna denna typ av ändring tas frågan upp även vid föreningsstämman. Beställningen är villkorad av att stadgarna och nätägaren medger ändringen.

Nya mätare för el och varmvatten

Installationen omfattar såväl nya mätare för el (i källaren i respektive byggnad) men även för varmvatten (i respektive lägenhet). Därmed får vi samma leverantör för mätaravläsning för både el och varmvatten.

Mätarinformation via webportal

I omfattningen ingår även tillgång till mätarinformation via en webportal hos Techem. Efter installation ges möjlighet för den enskilde att logga in och se sin förbrukning av el och varmvatten. Då ges mycket bättre och utförligare underlag kring förbrukningen än via föreningens faktureringsunderlag som sänds ut kvartalsvis.

När sker bytet?

Information kring driftavbrott och behov att komma in i respektive lägenhet aviseras separat. Installationstiden är beräknad till 1 arbetsdag för projekt el, samt 2-3 arbetsdagar för projekt varmvatten. Vi räknar med att all installation är slutförd före 2016-06-30.

Besöksräknare

376 380 besökare sedan 2019-09-18