Byte av köks- eller badrumsbelysning

Fel på köksarmatur? Nedan följer prislista, med fast pris under 2019, för byte av köks- eller badrumsbelysning genom Ljus El & Byggtjänst / Börje Ljus.

Ljus har gjort flera armaturbyten i vår förening och vet därmed ganska väl vilka armaturer som används i vår förening, och tidsåtgång för byte. För att enklare hantera förfrågningar har en prislista upprättats.

Marbodal köksarmaturer, 2 138 kr/lgh
(vid 2 samtidiga lgh, 1 781 kr/lgh; vid 3 samtidiga lgh, 1 663 kr/lgh)

Svedbergs badrumsbelysning, 1 663 kr/lgh
(vid 2 samtidiga lgh, 1 306 kr/lgh; vid 3 samtidiga lgh, 1 188 kr/lgh)

Läs mer

Fel på köksarmatur?

Marbodal har slutat tillverka den köksarmatur – T4 lysrörsbelysning – som installerades i Brf Lund Väster 2 år 2011. Armaturer och lysrör till dessa har därmed blivit mycket svårt att få tag på. Ett antal av våra boende har fått sina armaturer bytta genom reklamation. Man har då ersatt med ny LED-armatur, och man byter alla armaturerna över diskbänk för att få lika ljus. Ny LED-armatur har samma mått som lysrörsarmaturen, så den passar snyggt in i infällningen under köksskåpen.

Vi har varit i kontakt med elektriker för hantering av eventuellt kommande problem med köksarmaturer hos boende; att kunna – mot privat ersättning – byta sin lysrörsarmatur till LED-armatur mot rimligt arvode.

För beställning av utbyte av sin köksarmatur till LED-armatur – kontakta:
Ljus El & Byggtjänst, Börje Ljus, borje@ljus.one, 070-314 42 80

Byte av köks- eller badrumsbelysning

Beställning av lägenhetsnycklar

För att säkerställa integriteten och säkerheten i nyckelsystemet införs justerade rutiner kring beställning av kompletterande lägenhetsnycklar:

 1. Boende tar kontakt med Nyckelansvarig i styrelsen (vi har flera) genom e-post, styrelse@brflundvaster2.se, med uppgift om:
  • Hur många nya lgh-nycklar man vill beställa
  • Namn (på den som hämtar nyckeln)
  • Personnummer (på den som hämtar nyckeln)
  • Telefonnummer (till den som hämtar nyckeln)
  • Stämpling på den befintlig lgh-nyckeln (ex: AAA111 L-1)
 2. Nyckelansvarig i styrelsen gör beställning hos låsfirman Certego i Lund
 3. När nycklarna är klara (ett par arbetsdagar senare) hämtar och betalar boende sina nya nycklar hos Certego, Propellervägen 16, Lund

Nya nycklar måste alltså beställas av nyckelansvarig i styrelsen.

Byte wifi-router och tv-boxar i lägenheter

Avtalsförlängning om TV, telefoni och bredband tecknat med Telia i utbyte mot nya teknikprodukter (1 wifi-router och 2 tv-boxar per lägenhet). Bredbandshastigheten justeras till 100/100 Mbit/s. TV-kanalpaket genom föreningen samma som idag, Telia Lagom. Månadsavgift/hushåll hålls oförändrad, 216 kr/mån.

Ny router, Technicolor TG799vac Xtream; ny TV-box, Arris VIP 4302. Produkterna ägs av föreningen och skall vara kvar i lägenheten vid överlåtelse.

Läs mer

Bygglov balkonginglasning och plank uteplats

Föreningen har tre aktiva bygglov:

 • plank uteplats (länk)
 • inglasning av balkong/uteplats (vindskydd) (länk)
 • hel inglasning av balkong/uteplats (länk)

Våra bygglov för balkonginglasning och plank uteplats håller på att gå ut. Under början av 2018 kommer styrelsen att arbeta med färdigställande av byggloven, och vill därför meddela att:

För att nyttja föreningens bygglov för inglasning balkong eller plank uteplats – planera för genomförande under år 2017. Ansökningstid för styrelsens tillstånd balkonginglasning och plank uteplats stoppas 2017-12-31.

Surfskydd och antivirusprogram

I föreningens avtal med Telia för triple-play (bredband, telefon och TV) ingår även ett surfskydd/antivirusprogram för en dator per hushåll. Fram till nyligen har detta skett i form av programmet Säker Surf – men Säker surf utvecklas inte längre, därför tas tjänsten bort.

Vi har nu kommit överens med Telia om att istället få nyttja deras nya tjänst F-Secure SAFE kostnadsfritt i 60 månader för en dator per hushåll.

Beställningen sker via Telias Kundtjänst på telefon 90 200.